Rólunk

A Felhők felett Vendégház a Felső–Mátrában, Galyatetőn, a Vasas utcában fogadja a vendégeket. Galyatető ( 964 m) a Mátra és egyben az ország második legmagasabb pontja, amely a második világháború előtt vált nyári és téli üdülőhellyé, pótolva az erdélyi és felvidéki hegységek közkedvelt nyaralóhelyeit.

A Vasas utca a sokak által ismert galyatetői templom mellől indul a hegytetőnek. A Felhők felett Vendégház a Vasas utca legmagasabb pontján áll, a hajdani Ilona villa, későbbi nevén Vasas Vendégház tőszomszédságában.

A Mátra kristálytiszta levegője gyógyhatással bír az asztmatikus, légzőszervi -, valamint szív-és érrendszeri betegségekben szenvedőknek. Galyatetőn a nappali csúcshőmérséklet a legnagyobb nyári melegben sem haladja meg a 25-27 C fokot, így enyhülést jelent mindazoknak, akik a városi, síkvidéki hőségtől szenvednek.

A Felhők felett Vendégház épületének felújítása 2012-ben fejeződött be, két szinten, összesen 60 nm alapterületen 2 háló, 1 társalgó-étkező, 1 zuhanyzó-wc és előtér-lépcsőház helyiség található. A ház két szintjét lépcsőházi-előszobai belső lépcső köti össze. A zuhanyzó a nappali szinten található, hideg-meleg vizzel, önálló szellőztetéssel ellátott. Az étkező-társalgóban színes TV 17 műholdas csatornával, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, kávéfőző, valamint 6 személyes étkészlet áll a szállóvendégek rendelkezésére. A Felhők felett Vendégház tetőszinti hálójában 1 kétszemélyes és 1 önálló, egyszemélyes fekvőhely található. A nappaliszinti hálóban úgyszintén 1 kétszemélyes fekvőhely található. Szükség esetén pótágyat tudunk biztosítani.

A Felhők felett Vendégház valamennyi lakószobája panorámás kilátást nyújt.

A vendégház bejárata előtti tágas előtető alatt, kerti bútorokkal berendezett területen pihenhetnek a vendégek. Az épület előtt zárt gépkocsibeálló, a kertben tűzrakóhely, bográcsozó-szalonnasütő található.

A Vasas utca elején, a Felhők felett Vendégháztól néhány méterre található a galyatetői Magyarok Nagyasszony templom, néhány száz méterre a Nagyszálló, kisvendéglők, síkölcsönző és a helyi bolt. A közeli kisvendéglőben a Felhők felett Vendégház szállóvendégeinek kedvezményes étkezése biztosított.

A Felhők felett Vendégház előtt halad el a piros, kék és sárga jelzésű turista út, néhány lépés az erdő. Egész napos kirándulások vagy pihentető séták tehetők a szélrózsa minden irányában. Galyatető környéke ideális helyszíne a mountain bike illetve az országúti kerékpározásnak, a terep- és tájfutásnak. A kerékpárok fedett illetve zárt helyen tárolása megoldható, a szerelésre pedig tágas, fedett hely áll rendelkezésre. A Felhők felett Vendégház közelében van a galyatetői biatlon és sífutópálya. A Felhők felett Vendégháztól kényelmes és rövid sétával érhető el a Péter-hegyesei kilátó valamint – a mára szabadon látogatható – Piszkés-tetői csillagvizsgáló.

Wellness lehetőség Galyatetőn a Grand Hotelben illetve Mátraszentimrén a Hotel Narádban vehető igénybe, ha a hotelek szabad kapacitása engedi. Horgászni a markazi horgásztónál, a Mátralamástól 14 km-re fekvő maconkai víztározónál, az ecsédi, a nagyrédei és a domoszlói tónál, valamint Sástón lehet.